Quinta – Verhalen uit Afghanistan
Verhalen uit Afghanistan Quinta werkte voor Medair in Afghanistan. Ze zag hoe het leven eruit…
Verhalen uit Afghanistan Quinta werkte voor Medair in Afghanistan. Ze zag hoe het leven eruit…
Deze foto’s zijn gemaakt in één van de door Medair ondersteunde klinieken in Afghanistan. Moeder…
Fatima was zeven maanden oud en ernstig ondervoed toen haar moeder, Anoosha, haar naar de…
Op een glooiende heuvel in de Afghaanse Centrale Hooglanden ontmoeten we Delara en haar man Ezatullah,…
Er zit niks anders op dan je over te geven aan het geschommel van de…
Diner met Afghaans tintje. Denk je erover een etentje te organiseren voor Samenetentegenhonger, voeg dan een Afghaans tintje toe door typisch Afghaanse gerechten te koken. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Authentieke gerechten uit de Afghaanse keuken hebben ingrediënten als koriander, knoflook, gember, komijn, ui, tomaten, maar ook rijst, linzen en aardappels.
,,De winters zijn hier zwaar. Zeker als je niet genoeg eten hebt om te kunnen bewaren,” vertelt de 32-jarige Zahra*. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen van 3 en 10 jaar. Ze woont in Afghanistan.