Site Loader

Denk je erover een etentje te organiseren voor Samenetentegenhonger, voeg dan een Afghaans tintje toe door typisch Afghaanse gerechten te koken. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Authentieke gerechten uit de Afghaanse keuken hebben ingrediënten als koriander, knoflook, gember, komijn, ui, tomaten, maar ook rijst, linzen en aardappels.

Boulanee

Een typisch Afghaans gerecht is Boulanee (Bolani). Boulanee is een gevulde wrap met aardappels, gehakt en groenten. Aardappels worden op smaak gebracht met zout, koriander, rauwe ui en cayennepeper. Dit wordt gemengt met geruld gehakt. Deze mix van aardappelen en gehakt wordt op de wrap gelegd die vervolgens dicht geslagen wordt. De wrap wordt gebakken in hete olie tot ze mooi bruin is. In de oven klaarmaken kan ook. Lekker met een salade erbij.

Recept Boulanee

https://www.24kitchen.nl/recepten/afghaanse-boulanee

https://afselifood.wordpress.com/2013/10/25/afghaanse-boulanee/

Afghaanse linzensoep

  • 1 Rode Peper
  • 1 Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Winterwortel
  • 1 stengel Bleekselderij
  • 2 eetl. Olie
  • 1 l. Groentenbouillon
  • 1 blik Gehakte Tomaten
  • 200 gr.. Rode Linzen
  • 2 theel. Kerrie madras
  • 10 gr. Koriander
  • 10 gr. Munt
  • 10 gr. Peterselie
  • Zout/peper
  • 150 gr. Griekse yoghurt
  • Naan broodjes

Linzensoep is ook een echt Afghaans recept. Het recept vind je hieronder:

Wortel en bleekselderij schoonmaken en in plakken snijden. Ui en knoflook pellen en grofhakken. Rode peper schoonmaken en in reepjes snijden. In grote pan met dikke bodem 2 eetl. olie verhitten op middelhoog vuur. Ui, knoflook, peper, wortel en bleekselderij 5 minuten roerbakken. Dan bouillon toevoegen met de tomaten, linzen en kerriepoeder. Aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken. Kruiden wassen en grof hakken. Zodra de wortel en linzen gaar zijn de soep pureren. Helft van de kruiden kort mee pureren en de soep op smaak brengen met zout en peper. De naan in de oven verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.

Serveer de soep met een schepje yoghurt en rest van de kruiden en het naanbrood.

Naar Pay-Uun-Hiu, Volkskrant

Post Author: Jacobjan