Linzensoep is ook een echt Afghaans recept. Het recept vind je hieronder:
Wortel en bleekselderij schoonmaken en in plakken snijden. Ui en knoflook pellen en grofhakken. Rode peper schoonmaken en in reepjes snijden. In grote pan met dikke bodem 2 eetl. olie verhitten op middelhoog vuur. Ui, knoflook, peper, wortel en bleekselderij 5 minuten roerbakken. Dan bouillon toevoegen met de tomaten, linzen en kerriepoeder. Aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken. Kruiden wassen en grof hakken. Zodra de wortel en linzen gaar zijn de soep pureren. Helft van de kruiden kort mee pureren en de soep op smaak brengen met zout en peper. De naan in de oven verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
Serveer de soep met een schepje yoghurt en rest van de kruiden en het naanbrood.
Naar Pay-Uun-Hiu, Volkskrant